Hellinger családterapeuta képzés

hellinger 2Hellinger családterapeuta képzés 2016 szeptember 17. 10.00-17.00

A kurzus két éves; az első tanév havi 2 egymást követő napot (szombat, vasárnap), a második tanév havi egy napot (szombat) vesz igénybe. Egy tanév 9 alkalmat foglal magába és a két év alatt két 4 napos tábort. Egy oktatási nap 10-18 óráig tart, 3 óra elméletből és 5 óra gyakorlatból áll. A gyakorlat alatt a hallgatók által hozott témákra állítunk, valamint külsős állításokra is sor kerül. Az első év több elméletet tartalmaz, a második évtől indulnak el az állítás-gyakorlatok oktatói felügyelettel, a hallgatók egymásnak állíthatnak először.


Fontos tudnivalók a tanfolyamról

A célom az, hogy a 2 év alatt képessé tegyem a hallgatókat önálló családállítói munkára. Ehhez szükséges az elmélet, gyakorlat, érzékelés fejlesztés és önfejlesztés, ami a tanulóban lévő blokkok kidolgozásán kívül magába foglalja a személyiségfejlődését is. A nagyobb hatásfokú személyiségfejlődés érdekében asztrológiai alapismereteket is tartalmaz a képzés.

A kurzust azok számára is ajánlom, akik fejlődni akarnak, rálátást szerezni a családenergetikájuk működésére, módszeresen megtalálni és feloldani benne a felszínre jövő blokkokat. Intuiciójukat, energia érzékelésüket növelni illetve potosítani szeretnék.

A tanfolyam díjában az oktatási napok szerepelnek, valamint havi 20 óra ajánlott szakmai gyakorlat, melyből az első évben minimum havi 5 óra kötelező, a második évben havi 10. A szakmai gyakorlatok a www.csaladnenergetika.hu valamint a www.suprame.hu honlapján szereplő családállítási napokon való ingyenes részvételt jelenti.


Az első év tematikája

Március: A családállítás rövid története; Mi szükséges ahhoz, hogy jó állítás vezetők legyünk; Mitől függ a szerepek érzékelése, szerepeken belüli szintek; Energia érzékelő gyakorlatok; A képviselők feladata, szerepe, fejlődési lehetőségei.

Április: A családállítás módszere; Milyen témára, területekre lehet állítani? Tanácsadói hozzáállás, ügyfélkezelés és ügyfélkövetés; Az állításvezetői kommunikáció alapjai; Energia érzékelő gyakorlatok; Asztrológiai alapismeretek és a hozzá tartozó érzékelő gyakorlatok.

Május: A térben való elhelyezkedés leolvasása, képviselői mozgás szimbolikája; Kezdőkép, zárókép értelmezése, leolvasása, állítás lezárásának technikája; Alá-fölérendeltségek, törvényszerűségek; Energia érzékelő gyakorlatok; Asztrológiai alapismeretek 2., érzékelő gyakorlatokon keresztül.

Június: Családtérkép, adatfelvétel, hogyan készüljön fel a családállító; Fejlődéslélektan fogantatástól -3,5 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében; Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban; Eric Berne féle pozitív és negatív parancsok megjelenése.

Szeptember: Fejlődéslélektan 3.5-7 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében. Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban. Születés, szülés traumái; Iker születések, anyaméhben való nehézségek. Mitől különböznek az iker gyerekek? A szeretet rendjei, rangsor a családenergetikában.

Október: Fejlődéslélektan 7-14 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében; Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban; Gyerekkori traumák, szülő mint szeretet tank. Lélekrész-leszakadások felismerése, családállításban való összekapcsolása; Az adok-kapok egyensúlya.

November: Fejlődéslélektan 14-21 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében; Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban; Pubertás kori nehézségek, szülők válása, új családjának helye a rendszerben;Testvérek, féltestvérek helye; Az odatartozás joga a rendszerben; Kizárt, elfeledett személyek helye.

December: Életciklusok, élet feladatok 21-28 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében; Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban; A halál minden szinten: csecsemő halál, gyerekhalál, balesetben vagy hirtelen betegségben, élete derekán, idős korban - Ezek felismerése a rendszerben.

2015 január: Életciklusok, élet feladatok 28-35 éves korig a pszichológia, asztrológia és a családállítás tükrében; Gyakorlat: saját élmények, traumák elakadások ebben az életkorban; Sorsismétlődések a családenergetikában; Gyakorlat: sorsismétlődések felismerése saját életünkben: kikhez, és miben vagyunk lojálisak?

    
Helyszín és egyéb információ
 
Cím: Budapest II. Kerület a Batthyány tértől 5 percre.

Az első év tanfolyami díja: szombat-vasárnap 40.000ft.
A második év tanfolyami díja. szombat 20.000ft.
A nyári tábor időpontja és díjazása tavasszal kerül megbeszélésre. A második év végén a hallgatók vizsgát tehetnek, mely szakdolgozatból és szakmai gyakorlatból áll. Az oklevelet a Családenergetika Központ adja ki.

Érdeklődés és jelentkezés:
Diószegi Gabriella: a +36 20 578 1082-es számon E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Üdvözlettel: Diószegi Gabriella